Apa plata purificata

Apa extrasa din izvoarele adanci ale muntilor Bucegi

 

AQUATULIP aduce in casa sau biroul dumneavoastra apa plata purificata de izvor cu o prospetime fantastica.

Apa de baut este apa de o calitate suficient de inalta pentru a putea fi consumata de oameni fara a exista riscul deteriorarii sanatatii. In tarile dezvoltate, apa de la robinet este la standardul apei potabile, insa numai un mic procent din aceasta este folosita pentru baut sau gatit. Apa de izvor este o sursa naturala, fiind preferata pentru imbuteliere. Apa plata purificata de izvor poate fi carbogazoasa, numita popular “apa minerala”, sau necarbogazoasa, numita “apa plata”. Desi termenul apa minerala se refera la apa carbogazoasa, apa plata are in general aceleasi paricularitati minerale.

Informatii Nutritionale pentru apa plata purificata

Calcium (mg/l): Natrium (Na) 72,7, Kalium (K) 4,4, Magnesium (Mg) 100, Calcium (Ca) 206, Chlorid (Cl) 112, Sulfat (SO4) 19, Hydrogencarbonat (HCO3) 1095

bidon-10L

Apa plata purificata

Apa plata este un termen folosit popular pentru apa necarbogazoasa imbuteliata in recipienti din plastic. Recipientii disponibili consumatorilor uzuali au marimi variind de la 0.25 la 19 litri. Vanzarile mondiale de apa plata cumulau in 2008 aproximativ 57 de miliarde de euro cu 135 de miliarde de litri vanduti. Rata consumului de apa plata la nivel mondial s-a dublat intre 1997 si 2005, apa purificata si apa de izvor fiind segmentele dominante.

Apa plata sau bauturi racoritoare?

Principalul concurent al apei plate sunt bauturile racoritoare vandute in recipienti similari, care, desi surclaseaza apa plata la nivelul vanzarilor, sunt considerate inferioare din punct de vedere al efectelor asupra sanatatii. Apa plata sau apa de la robinet? Apa distribuita de retelele de furnizare a apei in zonele urbane, “apa de la robinet”, este cea mai la indemna sursa de apa pentru populatia urbana. Aceasta prezinta insa o serie de riscuri privind nivelul diverselor substante ce le contine. Apa de la robinet poate contine:

  • bacterii sau agenti patogeni ce provin din sursa de apa si nu sunt filtrati
  • carbonat de calciu (calcar)
  • ioni metalici
  • alti agenti biologici sau chimici ce contamineaza apa in reteaua de distributie

Pentru a evita riscurile de sanatate asociate cu apa distribuita de retelele de furnizare a apei sau a puturilor, apa imbuteliata este optiunea cea mai viabila. Apa imbuteliata provine in general din izvoare naturale, unde este filtrata, testata si imbuteliata in recipienti din plastic sau sticla. Recipientii din plastic pentru imbuteliere pot fi din polietilena tereftalata (PET) pentru volume mici (pana in 5-6l) sau din polietilena cu densitate mare (HDPE) pentru volume mari – ex: bidoane de 19l pentru dozatoare (watercooler).